TOT A PUNT PER A L’ASSEMBLEA CIUTADANA DEL CLIMA DE MALLORCA

Dissabte arrenca la primera de les 5 sessions que es duran a terme fins al mes de febrer.

El Govern i el Consell s'han compromès a complir les iniciatives que tenguin un suport igual o superior al 90%

Aquest dissabte 19 de novembre arranca la primera de les 5 sessions que conformaran l’Assemblea Ciutadana del Clima de Mallorca. El Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca s’han compromès a complir les iniciatives que surtin de l’Assemblea i que tenguin un suport igual o superior al 90%. A més, les dues institucions valoraran totes i cadascuna de les propostes finals que surtin i es donarà una explicació motivada sobre aquelles que decideixin no dur-se a terme. A banda, es traslladaran a la resta d’institucions aquelles propostes de l’Assemblea que no siguin de l’àmbit competencial del Govern Balear i el Consell de Mallorca.

La sessió començarà dissabte a les 10 hores del matí a Palma. L’organització no desvetllarà el lloc exacte i tampoc es convocaran als mitjans de comunicació perquè la prioritat és la de preservar l’anonimat dels 60 participants. El contingut de les seves reflexions i debats, es mantindrà confidencial durant tot el procès, per tal de garantir la tranquilitat i la absència d’interferències i pressions externes. Les propostes es faran públiques  un cop acabat el procès, al mes de febrer. També participaran diversos actors socials per tal que la ciutadania pugui conèixer el seu punt de vista sobre la qüestió.

El grup estarà acompanyat d’un equip de persones expertes que proviran informació actualitzada sobre el canvi climàtic des de distintes vessants, així com un equip de facilitadors i facilitadores que garantiran que els debats siguin fructífers, respectuosos i que les propostes que es facin seran útils i serveixin per a avançar  en la lluita contra el canvi climàtic a Mallorca.

La selecció de les 60 persones s’ha fet sota els criteris d’edat, sexe, muncipi, nivell d’estudis i nivell de renda. S’han enviat 10.000 cartes aleatòries convidant a la ciutadania a participar-hi. El procés final de selecció que s’ha fet amb el suport de l’entitat europea Sortition Foundation

L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca està coordinada per un grup de la Universitat de les Illes Balears i compta amb el suport del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca.

Les 4 sessions restants es celebraran els dies 3 de desembre, 14 de gener, 28 de gener i 18 de febrer de 10 a 18 hores a Inca, Pollença, Manacor i Calvià. 

Comparteix a les xarxes