484 PERSONES S’INSCRIUEN  PER A  PARTICIPAR A L’ASSEMBLEA CIUTADANA PEL CLIMA DE MALLORCA 

La selecció de les 60 persones que participaran a les 5 sessions es farà amb el suport de l’entitat europea Sortition Foundation

El procés de selecció es farà sota els criteris de gènere, nivell de renda, nivell educatiu, distribució territorial i edat.

Fa unes setmanes es van enviar 10.000 cartes aleatòries convidant a la ciutadania a participar a l’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca i, des de llavors, gairebé 500 persones s’han inscrit per a participar-hi.  Ara l’organització comença el procés final de selecció que es farà amb el suport de l’entitat europea Sortition FoundationAquest procés es farà sota els criteris següents:  gènere, nivell de renda, nivell educatiu, distribució territorial i edat. “El nostre objectiu es que la mostra de 60 persones sigui representativa de la realitat de Mallorca. A més, es vol promoure la participació de gent jove, a partir de 16 anys. Les generacions joves seran especialment afectades per la crisi climàtica” afirma Neus Ramis, facilitadora i coordinadora de l’Assemblea Ciutadana del Clima de Mallorca. 

La primera sessió arrencarà el proper dissabte 19 de novembre. Les 4 sessions restants es celebraran els dies 3 de desembre, 14 de gener, 28 de gener i 18 de febrer de 10 a 18 hores. Les 60 persones que hi participaran cercaran i debatran solucions a la següent pregunta: què necessitam fer a Mallorca abans de 2030 per afrontar l’emergència climàtica de forma efectiva i socialment justa?.

El grup estarà acompanyat d’un equip de persones expertes que proviran informació actualitzada sobre el canvi climàtic des de distintes vessants, així com un equip de facilitadors i facilitadores que garantiran que els debats siguin fructífers, respectuosos i que les propostes que es facin seran útils i serveixin per a avançar  en la lluita contra el canvi climàtic a Mallorca. Així com les intervencions de les persones expertes estaran enregistrades i a l’abast de la ciutadania, el contingut de les reflexions i debats de les persones participants, es mantindrà confidencial durant tot el procès, per tal de garantir la tranquilitat i la absència d’interferències i pressions externes, i es faran públiques les propostes un cop acabat el procès.

L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca està coordinada per un grup de la Universitat de les Illes Balears i compta amb el suport del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca. 

 

Comparteix a les xarxes