L’ASSEMBLEA CIUTADANA PEL CLIMA DE MALLORCA FA UNA CRIDA A LA PARTICIPACIÓ 

Es seleccionaran 60 persones entre totes aquelles que manifestin el seu interès en participar

Divendres 28 d'octubre és el darrer dia per incriurer-se telefònicament i diumenge 30 a través del web

Les 10.000 cartes personalitzades que ha enviat l’Assemblea Ciutadana del Clima de Mallorca han arribat als seus detinataris. Ara és hora de comunicar si vols formar part d’aquest projecte pioner a Balears. Queden ja pocs dies per contestar i així poder ser una de les 60 persones elegides. El termini per incriurer-se telefònicament acaba divendres 28 d’octubre i per fer-ho a través del web, la data límit és diumenge dia 30.

El telèfon per incriure’s és el 971596024 i la web és www.assembleapelclima.net. D’entre totes les persones que s’inscriguin, s’en  60 que cercaran i debatran solucions a la següent pregunta: què necessitam fer a Mallorca abans de 2030 per afrontar l’emergència climàtica de forma efectiva i socialment justa?.  “Tenim una oportunitat única per a participar i per trobar plegats les solucions a l’amenaça que representa el canvi climàtic” afirma Neus Ramis, facilitadora i coordinadora del projecte. 

El procés de selecció que es farà sota els criteris següents:  gènere, nivell de renda, nivell educatiu, distribució territorial i edat. A més es promourà la participació de gent jove, a partir de 16 anys, ja que són les generacions joves i les futures les que seran especialment afectades per la crisi climàtica. Aquesta selecció es farà amb el suport de l’entitat europea Sortition Foundation. 

Les 60 persones elegides  participaran en les diferentes sessions que es duran a terme entre els mesos de novembre i febrer a Mallorca. L’Assemblea Ciutadana del Clima consta de 5 sessions que es realitzaran els següents dies: 19 de novembre, 3 de desembre, 14 de gener, 28 de gener i 18 de febrer de 10 a 18 hores a diferents localitats de Mallorca. Al llarg d’aquests mesos, rebran informacions de científiques i cientifics qualificats i també les posicions dels actors socials de les Illes Balears (empresaris, sindicats, societat civil, etc). El grup estarà acompanyat d’un equip de facilitadors i facilitadores que garantiran que els debats seran fructífers, respectuosos i que les propostes que es facin seran útils i serviran per a avançar a Mallorca en la lluita contra el canvi climàtic.

L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca és una iniciativa d’un grup de la Universitat de les Illes Balears i compta amb el suport del Govern de les Illes Balears i del Consell de Mallorca.

Comparteix a les xarxes