FAQ

És un exercici de democràcia participativa i deliberativa en què un grup representatiu de persones seleccionades a l’atzar es reuneix per informar-se, deliberar i elaborar conclusions i propostes sobre un tema rellevant per a la societat que representa. Les assemblees ciutadanes són una eina d’innovació democràtica utilitzada en diferents països del món.

L’Assemblea Ciutadana pel Clima de Mallorca té el mandat de formular recomanacions i propostes enfront del canvi climàtic que seran traslladades al govern autonòmic i al Consell Insular de Mallorca. També pot passar que algunes propostes siguin d’àmbit municipal, estatal o europeu. El debat de l’Assemblea s’articularà entorn de la següent pregunta:

“Què necessitam fer a Mallorca, abans del 2030, per afrontar l’emergència climàtica de manera efectiva i socialment justa?”

El grup de l’Assemblea Ciutadana estarà format per 60 persones de més de 16 anys, seleccionades aleatòriament a partir d’un sorteig cívic. Les persones escollides suposen una mostra representativa de la població de Mallorca en termes de gènere, edat, nivell socioeconòmic, estudis i procedència geogràfica.

Si ets seleccionat/a per formar part de l’assemblea, tindràs l’oportunitat de poder tenir un debat segur, divers i inclusiu, rebre informació acurada sobre el canvi climàtic de la mà de persones expertes i participar en la deliberació i l’elaboració de propostes que seran presentades a les institucions públiques de les Balears. Participar en l’assemblea t’ofereix una oportunitat única per fer sentir la teva veu i proposar com t’agradaria que fos el futur de Mallorca. Se celebraran 5 sessions en total (19 de novembre, 3 de desembre, 14 de gener, 28 de gener i 18 de febrer), a cinc municipis de l’illa. Les persones participants rebran 60€ per sessió. També hi haurà servei de d’àpats i es disposa d’ajudes al transport i servei de guarderia, si ho necessites.

S’han enviat de manera aleatòria 10.000 cartes d’invitació a participar en el sorteig cívic per constituir l’Assemblea. La carta no implica un compromís ni assegura la participació en l’Assemblea. Si has rebut la carta i desitges participar, has de confirmar el teu interès telefonant al número 971 596 024 (de dilluns a divendres de 10-18h, a partir del dimecres 19 d’octubre).

Data límit de recepció d’inscripcions dia 28 d’octubre per telèfon i dia 30 d’octubre a través del formulari web.

No. Rebre una carta implica que has estat seleccionat/a com a part de la mostra representativa de l’illa de Mallorca. Si vols participar, és necessari que confirmis el teu interès, aportant les teves dades per a entrar a formar part del sorteig cívic per a la selecció de les 60 persones que constituiran l’Assemblea.

Confirma el teu interès: telefonant al número 971 596 024, (de dilluns a divendres de 10-18h, a partir del dimecres 19 d’octubre), o emplenant aquest formulari

Data límit de recepció d’inscripcions dia 28 d’octubre per telèfon i dia 30 d’octubre a través del formulari web.

Sí! Si tens interès a participar en aquesta experiència pionera de participació ciutadana,  crida al 971 596 024 (de dilluns a divendres de 10-18h, a partir del dimecres 19 d’octubre).

Data límit de recepció d’inscripcions dia 28 d’octubre per telèfon i dia 30 d’octubre a través del formulari web.

Sí! No és necessari tenir cap coneixement previ sobre els temes que es debatran. Tota la informació rellevant per a l’Assemblea serà aportada durant les sessions gràcies a la col·laboració de persones expertes i a través de les discussions.

Les persones participants rebran 300€ per participar en les cinc sessions. També hi haurà servei de servei d’àpats i es disposa d’ajudes al transport i servei de guarderia en cas necessari.

Si tens problemes de mobilitat, auditius, visuals, o altres; o dificultats per a la conciliació familiar, és a dir si tens a càrrec persones majors, dependents o menors i no tens qui s’ocupi d’elles en el dia de la sessió, posa’t en contacte amb nosaltres: info@assembleapelclima.net o 971 596 024, (de dilluns a divendres de 10-18h, a partir del dimecres 19 d’octubre), i intentarem donar-te el suport necessari perquè això no sigui un impediment per participar.

Si tens 16 anys o més i vius a Mallorca, confirma el teu interès a participar en el sorteig trucant al telèfon 971 596 024 (de dilluns a divendres de 10-18h, a partir del dimecres 19 d’octubre), o a la web: www.assembleapelclima.net. Si ets una de les 60 persones seleccionades, ens posarem en contacte amb tu i et facilitarem tots els detalls sobre la teva participació.

Data límit de recepció d’inscripcions dia 28 d’octubre per telèfon i dia 30 d’octubre a través del formulari web.

Les propostes i recomanacions que acordi l’Assemblea es faran públiques i seran presentades als governs insular i autonòmic, perquè informin el procés d’elaboració de polítiques enfront del canvi climàtic.

L’Assemblea està coordinada per un equip multidisciplinari de la Universitat de les Illes Balears i és finançada pel Consell Insular de Mallorca i el Govern de les Illes Balears. 

Una assemblea ciutadana és que tu decideixes què cal fer per solucionar un problema